Чарівний Лідер колегіуму «Лідер»(Гуляйполе)

  Лопатіна Людмила Валентинівна
Навіть не хочеться задаватися питанням:скільки років цій чарівній жінці?Вона просто модель, а не директор школи.
А між тим …Управлінський стаж Людмили Валентинівни складає 25 років: 15 років – директор комунального закладу «Приютненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Гуляйпільської районної ради, 10 - очолює Комунальний заклад «Гуляйпільський колегіум «Лідер» Гуляйпільської міської ради».  Будучі креативним лідером від Бога , з перших днів  об`єднала  колег в команду, яка спрямована на невпинний розвиток закладу нового типу.
У 2012-2017 роках реалізується модель «ШКОЛА ЖИТТЄТВОРЧОГО НАВЧАННЯ».Саме у цей період Людмила Валентинівна  обіймає ІІ  місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014» у номінації «Директор школи».
У листопаді  2016 року навчальний  заклад включається до  Проекту «Розвиток Соціальної Інфраструктури», який здійснювався Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).Не останню роль в цій події зіграли такі особистості якості Людмили Валентинівні як лідерство, вольові  якості, а також досконале володіння німецькою  мовою. Німецькими партнерами не лише проведено ремонт даху, центрального входу, утеплення фасаду, облаштування відмостків, заміна дверей та віконних блоків, встановлено навіс над входом, пандус,  а й  укомплектовано сучасними меблями класні кімнати, шкільну їдальню, актовий зал, фітнес студію.
У квітні 2017 року колегіум увійшов у двадцятку закладів - переможців в області, які отримали сучасний тренінговий кабінет у рамках проекту «Консультування з ВІЛ/СНІД та підтримка інституцій» GIZ в Україні. В облаштованому тренінговому кабінеті педагогами закладу-тренерами, підготовленими завдяки GIZ із впровадження різноманітних програм ,успішно проводяться заняття з дітьми та дорослими з використанням сучасних інноваційних методик здоров’язбережувального напрямку, а саме - тренінги «Маршрут Безпеки»; «Профілактика ВІЛ/СНІД на робочому місці у навчальних закладах»; «Енергоефективна експлуатація муніципальних будівель»; у рамках проекту «Вчимося жити разом» - курси для учнів 1-4-х , 5-9- та 10-11-х класів; проекти «Підготовка шкільних психологів та соціальних педагогів для роботи з конфліктами і запобігання конфліктним ситуаціям»; «Зміст та методика викладання курсу «Кроки до порозуміння» у 10 (11) класах; навчально-тренінгові сесії  в рамках  Концепції Нової української школи для вчителів початкових класів Гуляйпільського району. Облаштований кабінет є гордістю школи й осередком затишку та спокою. Все це стало передумовою для розробки стратегічної Програми розвитку колегіуму «Формування здоровязбережувального освітнього середовища закладу шляхом впровадження інноваційних технологій».
Сьогодення, широке поле вибору, зростання конкуренції стимулюють діяльність лідера, вимагають від нього прояву ініціативи, надають можливість самовираження у творчій змістовній праці. Черговими кроками в цьому векторі діяльності Людмили Валентинівни стала участь у проекті «BеProfi: платформа кар’єрного орієнтування молоді» (2018р.).Невпинна Людмила Валентинівна за запрошенням Німецького товариства міжнародного співробітництва «DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH»  пройшла навчально-практичний курс з професійної орієнтації молоді, отримала сертифікат про успішне опанування моделі профорієнтаційної програми, та є тепер є тренером, який активно впроваджує цей проект у Гуляйпільській міській територіальній громаді.
Колеги стверджують , що з життям  Лопатіної Л.В. є співзвучні  слова Опрі Уїнфрі :«Ви отримуєте від життя лише те, що наважуєтеся попросити. Не бійтеся підвищувати планку». От і не боїться  підвищувати планку ця жінка-модель,успішний менеджер освіти  Людмила Валентинівна Лопатіна. Чарівний Лідер Гуляйпільського колегіуму «ЛІДЕР».

1 коментар:

  1. Дякую за високу оцінку!Завдяки Вашим настановам сподіваюсь досягти ще біль шого)))

    ВідповістиВидалити