Обережно:демотивація!




Феномен мотиваціі як свідомо спрямованих дій  керівника щодо спонукання підлеглих до досягнення цілей досить грунтовно розглядається у наукових працях та посібниках для менеджерів.А ось чи чули Ви про демотивацію як результат нефахового управління? Не заглиблюючись в наукову термінологію,демотивацію визначимо як зникнення мотиваціі у людини, яка прагнула колись до якісного виконання завдань.

Проявляється демотивація у таких явищах: співробітник знижує результати діяльності, демонструє відсторонення від діяльності організаціі, висловлює незадоволення керівництвом,все частіше говорить про бажання змінити місце  роботи.
    Якщо вчасно не звернути увагу на такі явища, демотивація дуже швидко поширюється в колективі, що є загрозливим для його керованості.У 70% фактором демотиваціі виступає бездіяльність або невірна діяльність керівника.Перерахуємо типові помилки керівників,які ведуть до демотивації співробітників:

1.Гальмування кар’єри найбільш кваліфікованих фахівців;якщо таке відбувається,то від Вас підуть кращі,отже залишаться…


3.Використання висококваліфікованих співробітників за дорученнями,які не потребують високої кваліфікації.
4.Ігнорування досягнень співробітників.Кожна людина хоче,щоб результат іі роботи було помічено і оцінено,інакше вона втрачає бажання якісно виконувати свою роботу.
5.Однакове заохочення.Якщо тих,хто вкладає всі зусилля до виконання завдань,та тих, хто працює через пень колоду,оцінюють однаково,перші втрачають мотивацію працювати якісно.
6.Відсутність інформації про дійсні справи організації,приховування інформації веде до її викривлення або до відчудження людини від справ організації.
7.Введення недолугих правил,видання наказів,які не виконуються .
8.Нелюдяність,байдужість до успіхів та проблем людини,іі здоров’я,родини та ін.

Демотивація   не  тільки веде до плинності кадрів,а й знижує якість діяльності організації в цілому.


Немає коментарів:

Дописати коментар